Radiopiraat draait door na dwangsom van 45.000 euro

ARNHEM – Terwijl FM-frequenties voor duizenden euro’s worden verloot en verhandeld verstoort deze zendpiraat in Arnhem de ether. Zelfs ziet hij dat anders. ‘Die boete van 6250 euro betaal ik niet’.

Hij wil met zijn naam niet genoemd worden, maar de man is te horen van Doetinchem tot aan Tiel en van Deventer tot aan Duiven. Eigenlijk is zijn illegale zender RadioFiestaFM overal hoorbaar in Gelderland.

Kijk hier naar het portret dat RTV Connect wist te maken van de piraat die illegaal te horen is via de ether.

De Rijksinspectie Digitale Infrastructuur RDI heeft hem nu een dwangsom opgelegd van 45.000 euro. Dat geld moet hij op tafel leggen als hij nog eens wordt gesnapt voor het illegaal uitzenden via de zendmast op het huis van zijn vriendin. Eerder kreeg de Arnhemmer al een boete van € 6250,- euro opgelegd. Maar dat geld kan hij niet betalen, beweert hij. “Ik zit al in de schuldhulp.”

Ondanks invallen van de RDI en die torenhoge boetes gaat hij gewoon door met zijn piraterij in de ether op de 105.2 FM en de 91.2 FM Hij heeft nu een list bedacht om alsnog te kunnen uitzenden vanaf zijn zolderkamer: de zendmast staat ergens anders dan van waar hij zijn studio heeft opgebouwd. Zijn antennes staan ‘her en der’ op hoge gebouwen verspreid. “Niemand maakt mij wat.”

Na het interview met RTV Connect is zijn zender ‘gepakt’. Hijzelf werd niet opgepakt. Deze illegale zendpiraat zendt gewoon door en is weer druk bezig om met hulp van anderen zijn zender RadioFiestaFM eind deze week weer ‘in de lucht’ te krijgen.